Teden restavracij se vrača v Restavracijo Kamin!
Letošnji navdih smo našli v trajnosti. Trajnost v kuhinji pomeni, da se zavedamo vpliva naše prehrane na okolje in poskušamo zmanjšati svoj ogljični odtis. Kokoš oz. piščanec velja za eno najbolj trajnostnih jedi, saj je vir beljakovin, ki ga je relativno enostavno vzrediti in ima manjši ogljični odtis kot druge vrste mesa. Poleg tega lahko uporabimo skoraj celotno ptico - meso, kosti in kožo - za pripravo različnih jedi, kar zmanjšuje količino odpadkov in povečuje trajnost.
MENI
Pozdrav iz kuhinje - krompirjev mehurček z zeliščno kremo
***
Kokošji pâté s Hennesyem na timijanovi bruschetti, rabarbarin pire, drobljenec iz piščančje kože
***
Raviol z natrganim piščančjim mesom, fermentirano limono in zelenjavo v piščančji esenci
***
Ocvrta kokoška, krompirjev gratin, grahova krema z meto in čebulnim relishem
CENA MENIJA: 23 €
DODATNO:
- Sladica: Mousse bele čokolade z malino in pistacijo (6 €)
- Vinska spremljava: 13 €
- Zlata radgonska penina, Radgonske Gorice
- Beli pinot 2021, Nebó winery
- Malvazija Pristna 2020, Pucer z vrha
Rezervacije: 041 950 444 ali restaurant@belvedere.si

