Kjer užitkom dodamo razgled

Kaj početi

Podajte se po slikovitih poteh slovenske Istre z e-kolesi, tekmujte v minigolf turnirju, preizkusite se v igranju tenisa ali obiščite številne naravne znamenitosti, ki so prepoznavna posebnost Slovenije.

PO PARENZANI Z E-KOLESI

Tanka in vijugasta nit, ki povezuje Trst s Porečem, je pred več kot stoletjem veliko prispevala h gospodarskemu napredku Istre. Ta 123 km dolga železnica je v svojih 33 letih delovanja pustila neizbrisno sled na celotnem območju. Belvedere Resort je odlično izhodišče za odkrivanje slovenskega dela Istre na kolesu, ki je bolj okolju prijazno ter manj obremenjujoče za samo lokalno skupnost.

Najem e-koles je možen na recepciji Cliff Hotel & Spa****.

CENIK

MINIGOLF

Na vzpetini nad Izolo se v senci dreves in z nepozabnim razgledom na Jadransko morje nahaja Minigolf Belvedere. S šestnajstimi luknjami in razgibanim terenom lahko preizkusite mirnost svoje roke in ostrino vida, obenem pa prijateljem dokažete, da vaša tekmovalnost ni pretirana! Prijetno druženje, ki odlično povezuje šport in naravo, primerno pa je tako za odrasle kot tudi za otroke.

Cenik: 5 € / osebo (vključuje golf palico in žogice)

OBALNA CESTA IZOLA-KOPER

Del poti zdravja in prijateljstva (Parenzana) predstavlja tudi obalna pot med Izolo in Koprom, ki postaja vedno bolj priljubljena rekreativna točka, saj ponuja nezahteven kolesarski izlet s čudovitim pogledom na odprto morje. Ravno na tej poti je med drugo svetovno vojno potonil Rex – takrat največja italijanska čezoceanska potniška ladja. Poiščite rdečo skalo in se zazrite v morje – prav tam je bila namreč potopljena ta veličastna barka.

Iz Izole se kolesarski stezi lahko pridružite pri priključku Ruda (v bližini Merkurja), kjer nato zavijete na Pristaniško ulico.

ODKRIVANJE OBALE S SUPOM

Za neslišno odkrivanje našega morja je sup odlična izbira. Ribe, kormorani in druga morska bitja se za vas ne bodo zmenila in jih boste zato lahko opazovali brez težav. S supom lahko obiščete vseh osem izolskih plaž, tisti najbolj zagrizeni pa se z njim lahko odpeljete vse do sosednjega Kopra ali Pirana.

Izposoja supov je možna na sedežu TIC Izola: v poletni sezoni vsak dan med 8. in 20. uro.

IZOLANA - HIŠA MORJA

Ljubitelji zgodovine bodo prišli na svoj račun v Izolani – hiši morja. Ta prikazuje preteklost Izole in z razstavljenimi dokumentarnimi fotografijami izpostavlja zlasti ribištvo kot glavno gospodarsko dejavnost. Vse do sredine 20. stoletja je ribolov potekal na lesenih ladjah, ki so jih gradili in popravljali v lokalnih ladjedelnicah in škverih. Razstavljene ladijske modele so izdelali različni modelarji, med njimi je bil tudi Izolan Marcel Blažina, ki je izdelal vrsto vrhunskih mojstrovin.

Izolana je v zimskem času odprta med vikendi, v poletnem času pa vsak dan.

Ulica Alme Vivode 3, 6310 Izola

DOGODKI V IZOLI

Tradicionalne izolske prireditve so tesno povezane z okusi morja in zaledja. Gostoljubni domačini namreč obiskovalcem radi pokažejo šege in navade svojih istrskih prednikov in predstavijo okuse svežih morskih jedi. Ostanki izolske kulturne dediščine vas tako spremljajo na vsakem koraku, v poletnem času pa nikoli ni dolgčas: manjši parki in trgi so namreč prizorišča različnega dogajanja v toplih mesecih.

Za več informacij o dogodkih v Izoli in njeni okolici obiščite spletno stran VISIT IZOLA.

POTOPI MED OSTANKI RIMSKEGA PRISTANIŠČA

Ljubitelji kulturne dediščine si v Izoli ostanke rimskega časa lahko ogledate tudi pod morsko gladino. Ostanke rimskega pristanišča si je mogoče ogledati v Arheološkem parku Simonov zaliv.

Potopi se izvajajo v poletnem času, pred tem pa si morate zagotoviti termin, in sicer na mateja.ravnik@zrs.upr.si in tel. +386 (0)5 617 70 90