Splošni pogoji

S potrditvijo rezervacije sprejmete naše splošne pogoje poslovanja.
 

1. Čas prijave in odjave

 

Cliff Hotel & Spa****

Čas prijave je od 15.00.
Čas odjave je do 11.00.

 

Ville Belvedere***

Čas prijave je od 15.00.
Čas odjave je do 10.00.

 

Camping Belvedere**

Čas prijave v kamp je od 12.00. do 22.00.

Čas odjave iz kampa je od 7.00 do 12.00.

 

2. Rezervacijski pogoji

Rezervacija za nočitve v hotelih poteka preko online kanalov ali preko neposrednega povpraševanja (elektronska pošta, spletna stran, telefonski pogovor). Rezervacije parcele za kamp poteka preko elektronske pošte.

V vsakem primeru se gost zavezuje, da nam ob oddaji rezervacije poda aktiven e-naslov ali drugo kontaktno informacijo in nas pooblasti, da ga uporabljamo za namene obveščanja in preverjanja v zvezi z rezervacijo. V primeru, da uporabnik ni elektronsko ali telefonsko dosegljiv oz. nam posreduje napačen ali neveljaven elektronski naslov, si pridržujemo pravico do stornacije tovrstne rezervacije.

 

3. Plačilni in odpovedni pogoji

Individualne rezervacije (do 5 sob)

1. možnost: “BREZPLAČNA odpoved – plačilo v hotelu ali kampu”

Ta plačilna in odpovedna možnost je na voljo samo za rezervacije do 5 sob (individualne rezervacije). Takšno rezervacijo lahko odpoveste brez kakršnih koli stroškov odpovedi 14 do 2 dni pred prihodom.  Ob prijavi na recepciji vas bomo prosili za podatke o kreditni kartici, kar bo veljalo kot garancija plačila.

V primeru odpovedi znotraj določenega roka pred prihodom ali v primeru neprihoda v hotel ali kamp se zaračuna prva noč, razen, če ni drugače navedeno. Plačilo v hotelu (na recepciji) je možno s kreditno kartico ali z gotovino (samo EUR).

Odpoved mora biti v pisni obliki.


2. možnost: “Brez možnosti vračila denarja”

Rezervacije brez možnosti vračila denarja zahtevajo polno predplačilo v času oddaje rezervacije, naknadna odpoved ali sprememba rezervacije nista mogoči.

Če so podatki o kreditni kartici napačni ali kartice iz drugih razlogov ni mogoče bremeniti, ima Belvedere d.o.o. pravico odpovedati rezervacijo. Če rezervacija vključuje kontaktne podatke, bo Belvedere d.o.o. o tem obvestil stranko in zaprosil za nove podatke o kreditni kartici.

Če gost odpove ali spremeni rezervacijo ali v primeru neprihoda v hotel ali kamp, se zaračuna celoten znesek rezervacije.


3. možnost: “Rezervacija z AKONTACIJO”

Belvedere d.o.o. si pridržuje pravico do zahteve plačila akontacije. V primeru vplačila akontacije v dogovorjenem roku se smatra, da je rezervacija potrjena.

V kolikor gost rezervacijo pisno odpove v dogovorjenem roku je upravičen do vračila celotnega zneska akontacije. V primeru, da gost rezervacijo stornira PO odpovednem roku, Belvedere d.o.o. vplačani znesek obdrži. Gost ima pravico koristiti vplačani znesek v roku enega leta za storitev nočitve v alternativnem terminu.

 

Predčasni odhod

V kolikor gost predčasno brez predhodne najave zapusti hotel ali kamp, mu Belvedere d.o.o. zaračuna 50% vrednosti vsake rezervirane in neizkoriščene noči.

 

Garancija rezervacije

Za garancijo rezervacije je potrebna veljavna kreditna kartica, ki bo lahko pred-autorizirana ob prihodu za morebitne dodatne stroške, obremenjene direktno na sobo.

Hotel si pridržuje pravico do uporabe gostove kreditne kartice za bremenitev morebitnih stroškov, ki ob času odhoda niso bili poravnani. Takšni stroški med drugim zajemajo: pozno odjavo iz hotela ali bremenitve zaradi zgodnjega odhoda, neplačane gostove stroške ob uporabi hotelskih produktov ter storitev in kakršnekoli poškodbe na objektu. Poškodbe vključujejo, a se ne omejujejo le na, materialne ter ne-materialne poškodbe, poškodbe intelektualne lastnine ter lažno prijavljene zahteve.

 

Skupinske rezervacije (več kot 5 sob)

Za vse rezervacije 5 ali več sob veljajo posebni plačilni in odpovedni pogoji.

  • Pri rezervacijah, opravljenih več kot 30 dni pred prihodom, je obvezno plačilo 30% depozita (pologa). Vplačan depozit je vračljiv do 30 dni pred prihodom, kasneje pa brezplačna odpoved ni več mogoča in vplačani depozit postane ne-povračljiv (strošek odpovedi). Preostali znesek v višini 70% (oz. razlika) mora biti vplačan do 14 dni pred prihodom in je v celoti ne-povračljiv.
  • Pri rezervacijah, opravljenih do 30 dni pred prihodom, je potrebno takojšnje predplačilo v celotnem znesku, ki je ne povračljiv.

Predračun za predplačilo in dodatne informacije vam bo na podani elektronski naslov poslal naš rezervacijski oddelek (belvedere@belvedere.si, Tel + 386 5 66 05 100). Predplačilo je možno z bančnim nakazilom ali s kreditno kartico. Če podani kontaktni podatki niso veljavni ali v primeru neaktivne kartice, ima Belvedere d.o.o. pravico odpovedati rezervacijo.

 

4. Pravica do zavrnitve in spremembe

Pridržujemo si pravico do zavrnitve rezervacije in v posebnih okoliščinah pravico do preklica, prilagoditve ali spreminjanja vašega aranžmaja.

Če bomo primorani rezervacijo preklicati, prilagoditi ali spremeniti, bo gostu ponujen alternativni termin.

V primeru overbookinga si hotel pridržuje pravico, da stranko v celoti ali delno namesti v hotelu enake kategorije, ki ponuja storitve iste vrste. Vsi dodatni stroški namestitve in prevoza med zadevnima hoteloma bremenijo Belvedere d.o.o..

Belvedere d.o.o. ne odgovarja za neizpolnitev svojih obveznosti, do katere je prišlo zaradi višje sile. Primeri višje sile in nepredvidljive okoliščine so tiste, ki jih kot take običajno priznava sodna praksa in sodišče.

 

5. Turistična taksa in prijavnina

Cena za nastanitev se poviša za znesek turistične takse, ki je določena z odlokom Občine Izola in prijavnino v enkratnem znesku..

 

6. Cene

Cene za nastanitev vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Cena velja za posamezno sobo/parcelo, za izbrano število oseb, na izbrane datume.

Cene se dnevno spreminjajo glede na ponudbo in povpraševanje.

Cena za nastanitev ne vključuje pijače, hrane, telefoniranja, pranja in ostalih storitev.

Posebne in promocijske ponudbe veljajo, če bivanje ni skrajšano.

Popusti se ne seštevajo.

 

7. Dodatna ponudba

Vsa dodatna ponudba, je na voljo le na povpraševanje in v primeru razpoložljivosti.

 

8. Pravila bivanja v hotelu in kampu

Da bo vaše bivanje kar se da prijetno, velja v sobah za goste in skupnih prostorih Belvedere Resorta ‘zaveza umirjenosti’. Posledica upravičenih pritožb drugih gostov zaradi prevelikega hrupa je, da mora hrupna družba takoj in brez povračila zapustiti hotel ali kamp.

V Cliff Hotel & Spa, v Villah Belvedere, v Restavraciji Kamin ter v vseh skupnih zaprtih prostorih ni dovoljeno kaditi. V primeru kajenja (ne glede na substanco) bo vašemu računu dodan strošek v višini 500 EUR na dan.

Še posebej si prizadevamo, da so našim gostom na voljo čiste sobe. V primeru večjih madežev ali poškodb naše lastnine soglašate s plačilom čiščenja v višini vsaj 50 EUR oziroma s plačilom celotnih stroškov za popravilo/zamenjavo poškodovane opreme. Premikanje inventarja ni dovoljeno. Za vsako kršitev premikanja ali poškodbe inventarja se zaračuna strošek v višini vsaj 100 EUR,  oziroma (v primeru poškodbe) s plačilom celotnih stroškov za popravilo, ki je nastalo zaradi premikanja opreme.

 

9. Parkiranje

Parkiranje je za goste hotelov, kampa, restavracije in spa-ja brezplačno.

 


10. Izguba in poškodba lastnine gostov

Žal ne moremo odgovarjati za izgubljeno ali poškodovano lastnino ali za poškodbe, ki ste jih vi ali kdo iz vaše družbe utrpeli med nastanitvijo na naši posesti.

Denar in vredne predmete lahko hranite v sefu v sobi ali na recepciji.

 

11. Odgovornost za ključe sobe

Vsi gostje so dolžni skrbno ravnati s ključi sob in pripadajočimi obeski, ki so jim zaupani ob prijavi v nastanitveni objekt. V primeru izgube ali poškodbe ključa sobe ali njegovega obeska, je gost dolžan nastanitvenemu objektu povrniti stroške, povezane z nadomestilom ali popravilom. Znesek, ki ga gost dolguje v primeru izgube ali poškodbe, znaša 20 €. Ta znesek je potrebno poravnati takoj po ugotovitvi izgube ali poškodbe.

 

12. Hišni ljubljenčki

Hišni ljubljenčki so dovoljeni le v določenih sobah v Villah Belvedere***. Cena bivanja znaša 20,00 € na dan/psa (izjema so psi vodniki, ki bivajo brezplačno). Obvezna je predhodna najava!

 

13. Pritožbe

Če v sobi ali kampu pride do kakšnih okvar, mora gost o tem nemudoma obvestiti recepcijo ali sobarice ter vzdrževalcem dovoliti, da v doglednem času odpravijo težavo. Če gost tega ne upošteva, nima pravice do spremembe trajanja nastanitve ali popustov iz naslova slabšega bivanja.

 

14. Dostop in pravica vstopa v sobo

Pridržujemo si pravico, da vstopimo v sobo v primernem času in iz upravičenih razlogov.

Receptorji, sobarice in vzdrževalci lahko iz upravičenih razlogov, še posebej zaradi nujnih vzdrževalnih del in pregleda, vstopijo v sobo nenapovedano kadarkoli.

 

15. Darilni boni

Darilni bon lahko kupi fizična ali pravna oseba. Darilni bon je možno plačati z gotovino, kartico ali nakazilom na tekoči račun podjetja.

Darilni boni so veljavni 6 mesecev od dneva izdaje. Zaposleni imajo možnost, da veljavnost darilnega bona podaljšajo še za dodatnih 6 mesecev. V izrednih primerih se lahko darilni bon izjemoma podaljša še za 4 mesece.

Predhodna rezervacija storitve je obvezna. Pri rezervaciji je potrebno posredovati številko darilnega bona, v nasprotnem primeru storitev ni mogoče koristiti.

V primeru, da na storitev stranka ne pride, rezervacije pa ne odpove, se darilni bon smatra kot vnovčen. Pri wellness in gostinskih storitvah je rezervacijo potrebno odpovedati vsaj 24 ur pred dogovorjenim terminom, sicer se darilni bon smatra kot vnovčen. Pri nočitvah v hotelu ali kampu je potrebno rezervacijo odpovedati vsaj 72 ur pred prihodom.

Darilni bon za navedeno storitev je mogoče koristiti le enkrat.

 

16. Intelektualna lastnina​

Znak, ime in logotip so osnovni elementi vizualne identitete podjetja Belvedere d.o.o.. Njihova uporaba brez dovoljenja lastnika ni dovoljena.Želimo vam prijetno bivanje.

Belvedere d.o.o.