Kjer užitkom dodamo razgled

OLJČNO OLJE

Ljubezen do tega mediteranskega drevesa – oljke – in spoštovanje narave sta ključni vodili, ki naši oljkarski tradiciji dajeta posebno noto. Naše oljke ležijo na belvederskem griču, posajene so bile leta 1992 in so razprostrte na kar petih hektarih zemlje. 1100 dreves, ki jih redno oskrbujemo po načelu ekološke pridelave, obiramo samostojno in ročno. Oljke spremenimo v ”tekoče zlato” le nekaj ur po obiranju, kar zagotavlja odlično kakovost in olju doda značilen okus.

GOBE IN VINO

Restavracija
Že od: od 16 €

GOBE IN VINO

Restavracija

Od ponedeljka, 26. septembra do nedelje, 2. oktobra vam bomo v Restavracii Kamin postregli z jesenskimi darovi narave - gobami in vinom. Vabljeni!

Rezervacije: 041 950 444 ali 05 66 05 666

PONUDBA

  • Jurčkov carpaccio s popečenimi kozicami, ovčjim sirom, kalčki in oljčnim oljem (16 €)
  • Acquerello rižota z jurčki, hrustljavim parmezanom in timijanovim pestom (19 €)
  • Goveja tagliata na rukoli z naribanimi svežimi jurčki, jurčkova omaka in tolminski sir (31 €)

 

Pogrinjek: 1,90 € (pozdrav iz kuhinje, solni cvet, oljčno olje, ekološki refoškov kis, domač kruh)

 

Foto: stockking via freepik.com

ZOP

Za naše oljčno olje smo pridobili tudi certifikat ZOP (Zaščitena oznaka porekla), kar je najvišja oblika zaščite izdelka, saj mora izdelek (živilo) ustrezati določenim merilom kakovosti in značilnost geografskega območja. Vsi postopki pridelave, predelave in priprave morajo potekati na opredeljenem geografskem območju tako, da je zagotovljena stalna kakovost in sledljivost živila oziroma kmetijskega pridelka (Vir: DOSI, https://www.dosi.si/o-olju).

KAKOVOST

Ali ste vedeli, da vsa deviška oljčna olja niso enako kakovostna oziroma dobra? Kakovost deviškega oljčnega olja določajo senzorične in kemijske značilnosti. Deviško oljčno olje je edino olje, pri katerem je kakovostna razvrstitev odvisna tudi od senzorične ocene. Na osnovi kemijske in senzorične analize oljčno olje opredelimo v kakovostne razrede (kategorije): ekstra deviško, deviško in lampante (neprimerno za prehrano). Vir: DOSI, https://www.dosi.si/o-olju

Oljčno olje BELVEDERE je ekstra deviško oljčno olje, ki izpolnjuje tako kemijske kot senzorične kriterije in ustreza kriterijem za najvišji kakovostni razred – to je ekstra deviško oljčno olje.

CENIK

Oljčno olje Belvedere 0,5 l

  18,00 € 

 

Ekstra deviško oljčno olje je na voljo za nakup v Restavraciji Kamin.