Kjer užitkom dodamo razgled

OLJČNO OLJE

Ljubezen do tega mediteranskega drevesa – oljke – in spoštovanje narave sta ključni vodili, ki naši oljkarski tradiciji dajeta posebno noto. Naše oljke ležijo na belvederskem griču, posajene so bile leta 1992 in so razprostrte na kar petih hektarih zemlje. 1100 dreves, ki jih redno oskrbujemo po načelu ekološke pridelave, obiramo samostojno in ročno. Oljke spremenimo v ”tekoče zlato” le nekaj ur po obiranju, kar zagotavlja odlično kakovost in olju doda značilen okus.

TEDEN RESTAVRACIJ V KAMINU

Restavracija
Že od: 23 €

TEDEN RESTAVRACIJ V KAMINU

Restavracija

Teden restavracij se vrača v Restavracijo Kamin!

Letošnji navdih smo našli v trajnosti. Trajnost v kuhinji pomeni, da se zavedamo vpliva naše prehrane na okolje in poskušamo zmanjšati svoj ogljični odtis. Kokoš oz. piščanec velja za eno najbolj trajnostnih jedi, saj je vir beljakovin, ki ga je relativno enostavno vzrediti in ima manjši ogljični odtis kot druge vrste mesa. Poleg tega lahko uporabimo skoraj celotno ptico - meso, kosti in kožo - za pripravo različnih jedi, kar zmanjšuje količino odpadkov in povečuje trajnost.

MENI

Pozdrav iz kuhinje - krompirjev mehurček z zeliščno kremo

***

Kokošji pâté s Hennesyem na timijanovi bruschetti, rabarbarin pire, drobljenec iz piščančje kože

***

Raviol z natrganim piščančjim mesom, fermentirano limono in zelenjavo v piščančji esenci

***

Ocvrta kokoška, krompirjev gratin, grahova krema z meto in čebulnim relishem

CENA MENIJA: 23 €

 

DODATNO:

  • Sladica: Mousse bele čokolade z malino in pistacijo (6 €)
  • Vinska spremljava: 13 €
    • Zlata radgonska penina, Radgonske Gorice
    • Beli pinot 2021,  Nebó winery
    • Malvazija Pristna 2020, Pucer z vrha

 

Rezervacije: 041 950 444 ali restaurant@belvedere.si

MAREC, MESEC ŽENSK!

Restavracija
Že od: 35 €

MAREC, MESEC ŽENSK!

Restavracija

Spoštovane dame,

vabimo vas, da se nam pridružite na posebnem večeru ob dnevu žena v restavraciji Kamin. Ne zamudite priložnosti da svoji ženi, mami, sestri, prijateljici, ali drugi posebni ženski v vašem življenju izkažete spoštovanje in ljubezen s tri-hodno večerjo v Restavraciji Kamin.

MENU

PREDJED

Tunin tatar s kompresiranim jabolkom, drobnjakova majoneza, olivno olje, solni cvet

Sauvignon vert - Nebó winery (3,80 €)

GLAVNA JED

Poširan rombov file, kremna bela polenta z mediteranskimi sadeži, peneča omaka prosecca

Chardonnay - Marjan Simčič (4 €)

SLADICA

Limonina pannacotta s sivkino kremo

Sladki muškat - Vinakoper (3,20 €)

Cena menija: 35 €

Vinska spremljava: 11 €

 

Rezervacije: 041 950 444 ali restaurant@belvedere.si

ZOP

Za naše oljčno olje smo pridobili tudi certifikat ZOP (Zaščitena oznaka porekla), kar je najvišja oblika zaščite izdelka, saj mora izdelek (živilo) ustrezati določenim merilom kakovosti in značilnost geografskega območja. Vsi postopki pridelave, predelave in priprave morajo potekati na opredeljenem geografskem območju tako, da je zagotovljena stalna kakovost in sledljivost živila oziroma kmetijskega pridelka (Vir: DOSI, https://www.dosi.si/o-olju).

KAKOVOST

Ali ste vedeli, da vsa deviška oljčna olja niso enako kakovostna oziroma dobra? Kakovost deviškega oljčnega olja določajo senzorične in kemijske značilnosti. Deviško oljčno olje je edino olje, pri katerem je kakovostna razvrstitev odvisna tudi od senzorične ocene. Na osnovi kemijske in senzorične analize oljčno olje opredelimo v kakovostne razrede (kategorije): ekstra deviško, deviško in lampante (neprimerno za prehrano). Vir: DOSI, https://www.dosi.si/o-olju

Oljčno olje BELVEDERE je ekstra deviško oljčno olje, ki izpolnjuje tako kemijske kot senzorične kriterije in ustreza kriterijem za najvišji kakovostni razred – to je ekstra deviško oljčno olje.

CENIK

Oljčno olje Belvedere 0,5 l

  18,00 € 

 

Ekstra deviško oljčno olje je na voljo za nakup v Restavraciji Kamin.